Bureau op eigen kracht
Hulst 71
5662 TD Geldrop

T 040 285 26 82
E info@opeigenkracht.nl

header_img
header_img

Docent gevaarsbeheersing

Vele organisaties die met publiek in aanraking komen hebben in toenemende mate last van agressie van klanten. Die agressie wordt ook steeds extremer. Paniekalarm via een alarmcentrale en dergelijke hebben niet het gewenste resultaat. Mensen voelen zich onveilig op straat, in openbare gelegenheden en in werksituaties.

De toename van agressie door klanten heeft een steeds grotere impact op de onveiligheidsgevoelens en de werksfeer van werknemers. Er zijn al heel wat werknemers die langdurig ziek thuis zijn door ondervonden agressie. Helaas zijn er ook voorvallen te noemen waarbij het personeel disproportioneel geweld gebruikte. Volgens minister van justitie moet de spiraal van geweld worden gestopt voordat we allemaal met knuppels tegenover elkaar staan. Kunnen omgaan met agressie is voor velen een vereiste. Een probleem is de mogelijkheid om je te kunnen oefenen in deze specifieke vaardigheid. Dit moet onder zeer deskundige leiding plaats vinden, zoals docenten gevaarsbeheersing.

Leo Verhoeven verzorgde voor C.I.O.S. te Sittard vele malen met veel succes de opleiding docent gevaarsbeheersing. Deze opleiding heeft tot doel dat de cursist, voldoende kennis, inzicht en attitude heeft om zelf trainingen op te zetten om anderen weerbaarder te maken in situaties waarin agressie een (belangrijke) rol speelt en dan over meerdere oplossingsstrategieën kunnen beschikken. Ook zal de nodige aandacht worden geschonken aan de eigen vaardigheid omtrent persoonlijke weerbaarheid, waaronder het toepassen van zelfverdedigingstechnieken.

De doelgroepen voor een docent gevaarsbeheersing kunnen zijn overheidspersoneel (Politie, Justitie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Defensie, ambtenaren sociale dienst, enz.) en andere beroepsgroepen zoals bewakingspersoneel, ambulancepersoneel, horecaportiers, winkeliers, verpleegkundigen, docenten, stewards, conducteurs, taxichauffeurs, maar ook weerbaarheidstrainingen voor vrouwen, jongeren, mensen met een beperking etc. 

Investering
De opleiding van 18 zaterdagen inclusief literatuur kost € 1235,-.

Docenten
Leo Verhoeven en Susanne Verhoeven hebben een zeer ruime ervaring in het verzorgen van de opleiding docent gevaarsbeheersing.

Opleidingsdagen
Op 18 zaterdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. De opleiding start op zaterdag 19 januari 2019. Volgende lesdagen zijn op zaterdag: 2 februari, 16 februari, 2 maart, 16 maart, 30 maart, 13 april, 27 april,      4 mei, 18 mei, 31 augustus, 7 september, 21 september, 5 oktober, 26 oktober, 9 november, 23 november en  14 december 2019.

 

Toelatingseisen
Lesgeefervaring of ervaring met weerbaarheid, zelfverdediging en gevaarsbeheersing. Ook een opleiding op het gebied van pedagogiek, HTV, SPH, SPW, psychologie of communicatie is voldoende als je fysieke vaardigheid beperkt is. Twijfel je over de aansluiting van jouw opleiding of ervaring? Stuur dan een e-mail met je c.v. naar leo@opeigenkracht.nl en je krijgt een persoonlijke terugkoppeling en een inschrijfformulier toegezonden..

Inschrijven
Je kunt je inschrijven als je voldoet aan de toelatingseisen. Neem voor meer informatie contact op met:
Bureau Op Eigen Kracht
Leo Verhoeven
Hulst 71
5662 TD Geldrop
040 - 285 26 82
06 - 571 93 734
E-mail: leo@opeigenkracht.nl
 

Locatie
De opleiding vindt plaats op: 
Sportcentrum Technische Universiteit Eindhoven
Onze Lieve vrouwestraat 1 
5612 AW Eindhoven.

Voor informatie over Stichting Register Docent Gevaarsbeheersing ga naar www.gevaarsbeheersing.nl  Wij hopen je op de opleiding te ontmoeten.


Vertel het een ander