Opleiding docent gevaarsbeheersing

Docent gevaarsbeheersing - weerbaarheid

Vele organisaties die met publiek in aanraking komen hebben in toenemende mate last van agressie van klanten. Die agressie wordt ook steeds extremer. Paniekalarm via een alarmcentrale en dergelijke hebben niet het gewenste resultaat. Mensen voelen zich onveilig op straat, in openbare gelegenheden en in werksituaties.

De toename van agressie door klanten heeft een steeds grotere impact op de onveiligheidsgevoelens en de werksfeer van werknemers. Er zijn al heel wat werknemers die langdurig ziek thuis zijn door ondervonden agressie. Helaas zijn er ook voorvallen te noemen waarbij het personeel disproportioneel geweld gebruikte. Volgens de minister van Justitie en Veiligheid moet de spiraal van geweld worden gestopt voordat we allemaal met knuppels tegenover elkaar staan. Kunnen omgaan met agressie is voor velen een vereiste. Een probleem is de mogelijkheid om je te kunnen oefenen in deze specifieke vaardigheid. Dit moet onder zeer deskundige leiding plaats vinden, zoals docenten gevaarsbeheersing.

Leo Verhoeven verzorgde voor C.I.O.S. te Sittard vele malen met veel succes de opleiding docent gevaarsbeheersing. Deze opleiding heeft tot doel dat de cursist, voldoende kennis, inzicht en attitude heeft om zelf trainingen op te zetten om anderen weerbaarder te maken in situaties waarin agressie een (belangrijke) rol speelt en dan over meerdere oplossingsstrategieën kunnen beschikken. Ook zal de nodige aandacht worden geschonken aan de eigen vaardigheid omtrent persoonlijke weerbaarheid, waaronder het toepassen van zelfverdedigings- en aanhoudingstechnieken.

De doelgroepen voor een docent gevaarsbeheersing kunnen zijn overheidspersoneel (Politie, Justitie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Defensie, ambtenaren sociale dienst, enz.) en andere beroepsgroepen zoals beveiligingspersoneel, ambulancepersoneel, horecaportiers, winkeliers, verpleegkundigen, docenten, stewards, conducteurs, taxichauffeurs, maar ook weerbaarheidstrainingen voor vrouwen, jongeren, mensen met een beperking etc.

Aanmelden? Neem contact op met Susanne Verhoeven 06-480 193 72 of gebruik het contact formulier >

Informatie​

Opleidingsdagen:
Op 14 zaterdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. De opleiding start op zaterdag 12 februari 2022. Volgende lesdagen zijn op zaterdag: 19 februari,  12 maart, 26 maart, 9 april, 14 mei, 18 juni, 2 juli, 10 september, 24 september, 8 oktober, 5 november, 19 november en 10 december 2022.

Toelatingseisen:
Affiniteit met weerbaarheid, zelfverdediging en gevaarsbeheersing. Twijfel je over de aansluiting van jouw opleiding of ervaring? Stuur dan een

e-mail  naar Leo@opeigenkracht.nl en je krijgt informatie, een persoonlijke terugkoppeling en een inschrijfformulier toegezonden.

Investering:
De opleiding van 14 zaterdagen inclusief opleidingsboek en certificaat kost

€ 1.240,-. Een betalingsregeling is mogelijk.

Docenten:
Leo Verhoeven en Susanne Verhoeven hebben een zeer ruime ervaring in het verzorgen van de opleiding docent gevaarsbeheersing - weerbaarheid.

Waar:
Sportcentrum Technische Universiteit Eindhoven (Onze Lieve Vrouwestraat 1, 5612 AW Eindhoven)

Inschrijven

Je kunt je inschrijven als je voldoet aan de toelatingseisen.

Neem voor meer informatie contact op

Aanmelden of meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Boodschap verzonden!