top of page

Agressie op de werkvloer

Agressie te lijf met strategie

Agressie op de werkvloer kan in alle organisaties voorkomen. Denk aan agressie in de zorg bij gevaarlijke patiënten, gewelddadige klanten in de winkel of agressieve cliënten. Bureau Op Eigen Kracht leert uw personeel door middel van cursussen en trainingen hoe ze om moet gaan met agressie. Het herkennen en oplossen van agressie op de werkvloer is namelijk van belang voor een veilige werksituatie. Conflicten komen immers in verschillende branches voor.

 

Verschillende soorten agressie op de werkvloer 

Agressie op de werkvloer of het gebruik van geweld kan in verschillende vormen voorkomen. Dit is erg afhankelijk van de situatie en ook de organisatie. Een horecaportier krijgt op een andere manier te maken met agressie dan een ambtenaar. Zo kan er sprake zijn frustratie-agressie, angst-agressie of doelgerichte agressie van macht dat zich kan uiten in verbale of fysieke agressie. We kijken dan ook naar uw type organisatie en naar de specifieke problematiek die wordt ervaren. Bureau Op Eigen Kracht heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van overheidsinstanties, bedrijven, zorginstanties en organisaties in het onderwijs. In iedere branche is agressie op de werkvloer mogelijk en wij begeleiden uw organisatie of bedrijf hoe u hiermee om kunt gaan.

 

Omgaan met agressie op de werkvloer

Het voorkomen van geweld en agressie op de werkvloer is een van onze belangrijkste uitgangspunten. Door middel van een agressietraining leert uw personeel hoe agressie kan worden herkend aan de hand van verbale en non-verbale communicatie van een klant of patiënt. Zo kan agressie vroegtijdig worden voorkomen. Er wordt ook aangeleerd hoe agressie kan worden gereduceerd wanneer er toch een agressieve situatie ontstaat. Dit gebeurt door middel van agressiehantering in de vorm van gesprekstechnieken die tijdens de agressiecursus worden aangeleerd. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan zelfverdediging. Op deze manier ontwikkelt een cursist de vaardigheden rustig te blijven in het geval van agressie op de werkvloer en hoe dit te de-escaleren.

Gespecialiseerd in agressie op de werkvloer

Bureau Op Eigen Kracht is al ruim 25 jaar actief op het gebied van omgaan met agressie op de werkvloer. Onze trainers zijn gediplomeerd en hebben de nodige ervaring en kennis over het trainen van agressie weerbaarheid. Al onze agressietrainers zijn aangesloten bij Stichting Register Docent Gevaarsbeheersing en voldoen aan de kwaliteitseisen. Tijdens onze agressietrainingen wordt er ook gebruik gemaakt van professionele acteurs die een agressieve situatie zo echt mogelijk nabootsen. Wij adviseren u ook over het agressiebeleid van uw organisatie, zodat er duidelijke maatregelen kunnen worden getroffen in het geval van agressie op de werkvloer. Daarnaast leidt Bureau Op Eigen Kracht ook zelf docenten op tot docent gevaarsbeheersing. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van agressie op de werkvloer en het aanleren van professionele weerbaarheid.

Hulp bij agressie op de werkvloer

Wilt u agressie op de werkvloer in de kiem smoren en ervoor zorgen dat uw personeel weet hoe zij dit kunnen bereiken? Bureau Op Eigen Kracht biedt graag hulp om uw bedrijf of organisatie hierbij te ondersteunen. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Dank u wel. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

bottom of page