top of page

Opleiding crisis communicator

Communiceren in crisissituaties

Praten voor een leven... Dat is de kern van de opleiding communiceren in crisissituaties.

 

Waarom?

Crisissituaties komen tegenwoordig steeds meer voor. Denk aan verwarde personen, dreigende suïcide, onder toezichtstellingen, maar ook ernstige vormen van bedreiging en zelfs gijzeling. Dan is vaak je mond nog je enige wapen. Als professional wordt van jou verwacht dat je optreedt en een stap naar voren zet waar anderen een stap naar achteren doen!     

 

Wat?

In deze opleiding leer je onder extreme omstandigheden contact te maken met de ander, vertrouwen op te bouwen, gedrag te beïnvloeden en anderen te bewegen tot medewerking. Door te communiceren onder extreme druk en hoge dreiging de-escaleer en stabiliseer je de crisiscommunicatie in afwachting van de komst van hulpdiensten.

Wie?

Deze drie daagse opleiding is bedoeld voor trainers, hulpverleners en professionals die in aanraking kunnen komen met dreigende situaties. De opleiding wordt verzorgd door Philippe Huinen, hij is voormalig politie-onderhandelaar, coach en docent gevaarsbeheersing.

 

Jouw rol als crisiscommunicator is erg belangrijk. Onderzoek wijst namelijk uit dat 90% van de slachtoffers in het eerste uur vallen.

De opleiding bestaat uit drie zaterdagen en omvat naast theorie veel praktische oefeningen en uiteraard het beoefenen van vele scenario's. De vaardigheden die je aanleert zijn toepasbaar in vele andere situaties. Je leert de fijne kneepjes van contact maken en beïnvloeden. Daarnaast levert de opleiding een aardige kijk op jezelf op. De recensies over deze opleiding zijn lovend. Schrijf je snel in vol=vol.

De data zijn op de zaterdagen 25 maart 2023, 15 april 2023 en zaterdag 29 april 2023.. 

Aanmelden? Neem contact op met Leo Verhoeven op 06-57 19 37 34 of gebruik het contact formulier >

 

Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je een certificaat.

Voor wie

Doelgroep vormen o.a. docenten gevaarsbeheersing, medewerkers van zorginstellingen, opvangcentra, psychiatrische zorg, hulpverleners, medewerkers jeugd- en verslavingszorg die in hun dagelijkse werkzaamheden te maken kunnen krijgen met crisissituaties. Enige voorkennis op het gebied van communicatieve vaardigheden en/of omgaan met agressie is gewenst.

Resultaat

Je bent in staat om na afronding van de opleiding jouw eigen kwaliteiten in een crisissituatie optimaal te benutten, zowel in je werk als ook daarbuiten. Je kunt een bedreigende situatie stabiliseren, dan wel oplossen door gebruik te maken van de aangeleerde gesprekstechnieken. Je ontwikkelt meer zelfkennis met een gezonde dosering van zelfreflectie.

Informatie​

Cursusdagen:
De zaterdagen 25 maart 2023, 15 april 2023 en 29 april 2023, van 09.00 uur tot 16.00 uur. SBU gemiddeld 36 uur.

Toelatingseisen:
Affiniteit met “communicatie” en het verzorgen van trainingen.

Certificering:
Bij voldoende resultaat wordt een certificaat uitgereikt aan de cursisten.

Docent:
Philippe Huinen. Hij is politieambtenaar, docent gevaarsbeheersing en heeft als voormalig politieonderhandelaar een zeer  ruime praktijkervaring op het gebied van crisiscommunicatie.

Waar:
Technische Universiteit te Eindhoven.

Kosten:
€ 540,- inclusief lesmateriaal en certificaat

Deze opleiding bieden wij ook aan via STAP-budget.

Inschrijven kan via UWV_STAP - Scholingsregister (stapuwv.nl)

Komt u in aanmerking? Dan wordt deze opleiding 100% vergoed.

Voor vragen of verdere informatie kunt u contact opnemen met Leo Verhoeven. 040-2852682.

Deze opleiding levert bij afronding 18 accreditatiepunten op voor geregistreerde professionals bij Registerplein

Registerplein-Utrecht_logo-L.png

Inschrijven

Vóór 18 april 2022, door het sturen van het inschrijfformulier. Plaatsing in volgorde van inschrijving tot aan het maximale aantal.

Inschrijfformulier aanvragen?
Dat kan hier >

Aanmelden of meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Bericht verzonden!

Aanmelden
bottom of page