top of page

Opleiding Docent RTGB

Docent RTGB (AZ-technieken, handboeien, pepperspray en wapenstok)

De praktijk vraagt om docenten die aan buitengewoon opsporingsambtenaren geweldsbeheersing kunnen leren.

De buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) neemt steeds meer taken van de politie over. De rol van boa’s bij de strafrechtelijke handhaving wordt groter. Ze zijn veelal belast met toezicht en handhaving van vergunningen en APV bij gemeentes of andere semi-overheidsorganisaties, werkzaam in het publieke domein.

De domeinen zijn:

  1. Openbare Ruimte

  2. Milieu, welzijn en infrastructuur

  3. Onderwijs

  4. Openbaar vervoer

  5. Werk, Inkomen en Zorg

  6. Generieke opsporing.

Ze dienen professioneel toegerust te worden voor de uitoefening van hun taken. Een BOA I mag geweld gebruiken, een BOA II mag fouilleren, een BOA III is uitgerust met handboeien. De BOA IV heeft handboeien en een wapenstok. Een BOA V is uitgerust met handboeien, wapenstok en pepperspray. De BOA VI heeft daarbij nog een vuurwapen.

Er gaan zelfs al stemmen op dat beveiligingspersoneel in de toekomst met handboeien zou moeten worden uitgerust. Ook beveiligingspersoneel zal dan daarvoor op een goede wijze moeten worden opgeleid.

 

Een docent RTGB (Regeling Toetsing Geweldsbeheersing voor BOA) is in staat om buitengewoon opsporingsambtenaren op te leiden, zodat hij of zij kan voldoen aan de theoretische- en praktische eisen, die in de Regeling Toetsing Geweldsbeheersing Buitengewoon Opsporingsambtenaar zijn vastgesteld.

 

Een autoriteit op het gebied van gevaarsbeheersing is Leo Verhoeven. Hij stond aan de wieg van de Aanhoudings- en Zelfverdedigingstoets voor politieambtenaren en buitengewoon opsporingsambtenaren die in 1995 tot stand kwam. Hij was docent CIOS Sittard/Venlo en was gastdocent bij de politieacademie en heeft vele docenten van politie en van BOA’s opgeleid en geëxamineerd. Hij hoopt u op deze opleiding te ontmoeten. Stuur een e-mail en dan wordt u nadere informatie gestuurd en een inschrijfformulier.

 

Aanmelden? Neem contact op met Leo Verhoeven 040-2852682 of gebruik het contact formulier >

Informatie​

Cursusdagen:
Zes zaterdagen; 16 maart 2024, 30 maart 2024, 13 april 2024, 20 april 2024, 15 juni 2024 en 22 juni 2024 van 09.00 uur tot 16.00 uur.

BPV (stage) 4 trainingen verzorgen.

Toelatingseisen:
Affiniteit met zelfverdediging en het verzorgen van trainingen.

Certificering:
Bij voldoende resultaat wordt een certificaat uitgereikt aan de cursisten.

Waar:
Norbruislaan 680 te Utrecht.

Kosten:
€ 890,- inclusief begeleiding stage, lesmateriaal en certificaat. Koffie/thee en lunchpakket gratis

Inschrijven

Vóór  6 maart 2024, door het sturen van het inschrijfformulier. Plaatsing in volgorde van betaling tot aan het maximale aantal

Aanmelden of meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Bericht verzonden!

Aanmelden
bottom of page