top of page

Agressiecursus

Juridisch verantwoorde aanhoudingstechnieken

Het voorkomen van agressieve situaties staat centraal in de onze agressiecursus. Werknemers moeten veilig hun werk kunnen uitvoeren en door middel van de agressiecursus wordt aangeleerd hoe ze deze situaties kunnen herkennen bij cliënten of klanten. Het omgaan met agressie en geweld wordt door professionele trainers in de praktijk gebracht tijdens onze agressiecursus. De werknemers van uw organisatie of bedrijf leren zo niet alleen wat ze moeten doen in een agressieve situatie, maar ook verbeteren ze de onderlinge communicatie.

Vaardigheden leren in de agressiecursus

Tijdens onze agressiecursus worden verschillende vaardigheden aangeleerd. Ter agressiepreventie wordt bijvoorbeeld aangeleerd waar een werknemer op moet letten om een agressieve situatie te voorkomen. Het bewust zijn van lichaamstaal en stemgebruik, het op tijd aangeven van grenzen en de juiste gesprekstechnieken toepassen, zijn hier voorbeelden van. Ook het herkennen van mogelijke agressie op de werkvloer komt in onze agressiecursus naar voren, zoals het opvangen van signalen van agressie. Het agressieprotocol bij een agressieve situatie wordt ook behandeld. Het reduceren van agressie en het de-escaleren van de situatie staan hierbij centraal. Daarnaast is er ook aandacht voor zelfverdediging en de nazorg bij een agressieve situatie binnen uw organisatie of bedrijf.

Agressiecursus voor diverse instellingen

Bureau Op Eigen Kracht biedt agressietrainingen aan voor verschillende organisaties en bedrijven. Agressie en geweld kan namelijk helaas in ieder werkgebied voorkomen. We bieden cursussen aan in agressie in de zorg, agressie op school, agressie bij de gemeente en agressie in de winkel. De agressietrainingen worden op maat gemaakt per organisatie, waarbij wordt gekeken naar uw wensen en de specifieke problematiek. Een docent kan immers op een andere manier in aanraking komen met geweld dan een bewaker. Diverse instellingen en bedrijven kunnen een agressiecursus van Bureau Op Eigen Kracht volgen. We kunnen u daarnaast ook adviseren over het agressiebeleid van uw organisatie.

Professionele agressiecursus

De agressiecursussen van Bureau Op Eigen Kracht worden gegeven door onze professionele agressietrainers. Zij zijn gediplomeerd en bovendien aangesloten bij het SRDG, dat toezicht houdt op de kwaliteit van trainingen op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en het trainen van weerbaarheid. Tijdens onze agressiecursus wordt er ook gebruik gemaakt van professionele acteurs om een agressieve situatie zo echt mogelijk na te bootsen. Op deze manier oefenen uw werknemers in de praktijk hoe ze een situatie moeten aangaan waarin een klant of cliënt agressief gedrag vertoont. Agressief gedrag kan op verschillende manier worden geuit en hoeft niet altijd direct fysieke agressie te zijn. Dit wordt in de agressiecursus duidelijk gemaakt aan de hand van voorbeelden. Een leerzame en noodzakelijke manier om het personeel voor te bereiden op een mogelijk vervelende situatie.

Meer weten over de agressiecursus

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden binnen onze agressiecursus? Bureau Op Eigen Kracht ondersteunt u graag in het uitvoeren van uw agressiebeleid en biedt personeel handvaten om agressie en geweld zoveel mogelijk te voorkomen. Voor meer informatie kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. We bespreken graag met u waar we uw organisatie mee kunnen helpen.

Meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Dank u wel. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

bottom of page