top of page

Weerbaarheid

Kom op voor jezelf

Het aanleren van professionele weerbaarheid moet voorkomen dat uw personeel zich onveilig voelt tijdens het werk. Bovendien kan een gevoel van angst voor conflicten ook in de privésfeer van invloed zijn op uw werknemers. Door professionele weerbaarheid aan te leren aan uw werknemers zijn ze beter voorbereid op eventuele conflicten tijdens het werk. Dit resulteert in een beter gevoel en daarmee ook beter functioneren van uw personeel.

Professionele weerbaarheid tegen agressie

Professionele weerbaarheid kan uw medewerkers beschermen tegen bepaalde conflictsituaties maar ook tegen agressie op de werkvloer. Wanneer een klant of cliënt agressief gedrag vertoont, moeten uw medewerkers zich kunnen wapenen. Dankzij het aanleren van professionele weerbaarheid kunnen werknemers zich bijvoorbeeld door middel van zelfverdedigingstechnieken wapenen tegen fysieke agressie. Het voorkomen van agressie wordt ook bevorderd door medewerkers te trainen in professionele weerbaarheid. Door op tijd grenzen aan te geven, met zelfvertrouwen te handelen en niet snel in paniek te raken kunnen agressieve situaties worden voorkomen voor ze uit de hand lopen. Werknemers voelen zich op deze manier ook tijdens het werk veiliger en weten hoe ze zichzelf moeten beschermen.

Training professionele weerbaarheid

Het aanleren van professionele weerbaarheid kan door middel van een agressietraining van Bureau Op Eigen Kracht. Wij leren uw medewerkers hoe ze met zelfvertrouwen kunnen handelen. Door de juiste lichaamshouding, stemgebruik en gesprekstechnieken toe te passen worden agressieve situaties tijdens het werk in de kiem gesmoord. Een weerbare uitstraling kan er namelijk voor zorgen dat de dader op andere gedachte gebracht wordt en agressie of geweld kan worden voorkomen in een conflict. De agressiecursus wordt door professionele agressietrainers gegeven, die gecertificeerd zijn op gebied van professionele weerbaarheid en omgaan met agressie. Tijdens de training ‘weerbaar te werk’ wordt onder meer gewerkt aan het controleren van uzelf in agressieve situaties. Hiermee wordt het zelfinzicht van uw medewerkers vergroot en leren ze ook beter presteren onder druk.

 

Professionele weerbaarheid voor bedrijven en organisaties

Bureau Op Eigen Kracht biedt verschillende trainingen en cursussen aan om professionele weerbaarheid binnen uw personeel te vergroten. Dit doen we voor overheidsinstellingen, zorginstanties, het onderwijs en bedrijven. De trainingen zijn dan ook toepasbaar voor diverse bedrijven en organisaties en worden op maat gemaakt. We bespreken dan ook eerst met u welke situaties zich voordoen en waar uw wensen liggen op het aanleren van professionele weerbaarheid. Dit wordt vervolgens toegepast in de trainingen door onze agressietrainers, die allemaal zijn aangesloten bij SRDG. Deze stichting waarborgt de kwaliteit van onze trainers op het gebied van agressie weerbaarheid. Daarnaast helpen we bedrijven en organisaties ook met het opstellen en uitvoeren van een agressiebeleid en agressieprotocol om uw personeel zo goed mogelijk voor te bereiden op lastige situaties.

 

Meer weten over professionele weerbaarheid? 

Wilt u ervoor zorgen dat uw medewerkers de vaardigheden aangeleerd krijgen om voor zichzelf op te komen, grenzen te stellen en zo meer in hun kracht te staan? Dan is een training in professionele weerbaarheid van Bureau Op Eigen Kracht een uitstekende mogelijkheid om ze beter om te leren gaan met bepaalde situaties op het werk. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Dank u wel. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

bottom of page