top of page

Fysieke agressie

Agressie te lijf met strategie

Fysieke agressie tegen personeel kan helaas in allerlei bedrijven en organisaties voorkomen. Het is dan ook van belang om uw werknemers hiertegen te wapenen. Door dreigende situaties te leren herkennen en interventie te plegen kan fysieke agressie worden vermeden. Bureau Op Eigen Kracht traint werknemers hoe ze moeten omgaan met agressie. Zo leren uw collega’s wat ze moeten doen in een agressieve situatie én wordt ook de onderlinge communicatie verbeterd.  

 

Weerbaar maken tegen fysieke agressie 

Fysieke agressie en geweld zijn uitingen die uit een bepaalde frustratie voortkomen die, in sommige gevallen, voorkomen kan worden door juist te handelen. Door bewust te zijn van lichaamstaal en stemgebruik en gesprekstechnieken toe te passen kan fysieke agressie worden voorkomen. Zo kan een klant of cliënt die agressief gedrag vertoont, worden gekalmeerd. Bureau Op Eigen Kracht traint personeel deze technieken middels een agressietraining. Tijdens de training worden werknemers aangeleerd wat ze moeten doen als er fysieke agressie tegen ze wordt gebruikt. Er wordt bovendien aandacht besteed aan zelfverdediging zodat werknemers op een professionele manier weerbaar worden gemaakt.

 

Fysieke agressie tegengaan in diverse branches

Agressie op de werkvloer komt voor in diverse branches. Een docent moet omgaan met lastige kinderen en de ouders, een ambtenaar met gefrustreerde cliënten en een verpleegster met agressieve patiënten. Bureau Op Eigen Kracht helpt organisaties en bedrijven te voorkomen dat personeel met fysieke agressie te maken krijgt. We gaan agressie in de zorg, in de winkel, op school en bij de gemeente tegen. Dit doen we, naast onze agressietrainingen, door uw bedrijf of organisatie te adviseren over een agressiebeleid. Hiermee worden duidelijke richtlijnen opgesteld waarbij alle werknemers weten wat van ze verwacht wordt. Het is daarbij ook noodzakelijk een agressieprotocol op te stellen. Zo gaan we samen met u de fysieke agressie op de werkvloer tegen.

Professionele aanpak tegen fysieke agressie 

Bureau Op Eigen Kracht is een ervaren en erkende instelling als het gaat om trainen van weerbaarheid tegen fysieke agressie. Wij zijn in het bezit van het keurmerk Stichting Register Docent Gevaarsbeheersing. Dit betekent dat al onze agressietrainers gecertificeerd zijn en voldoen aan de kwaliteitseisen. Daarnaast leiden wij zelf ook docenten op die bijdragen aan meer waarbaarheid tegen fysieke agressie en geweld. Naast het SRDG worden we ook door het CEDEO erkend als instantie voor het aanbieden van opleidingen en trainingen. Dankzij onze CRKBO-registratie kunnen we bovendien al onze agressiecursussen aanbieden tegen het 0% btw-tarief. Bureau Op Eigen Kracht helpt uw bedrijf of organisatie graag met een professionele aanpak tegen agressie en geweld.

Hulp nodig bij fysieke agressie? 

Wilt u uw personeel zo goed mogelijk voorbereiden op en weerbaar maken tegen fysieke agressie op de werkvloer? Bureau Op Eigen Kracht leert werknemers hoe ze de situatie kunnen herkennen en de-escaleren. Voor meer informatie over onze diensten kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Dank u wel. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

bottom of page