top of page

Omgaan met agressie

Agressie, weerbaarheid, gevaarsbeheersing & geweldsbeheersing

Bureau Op Eigen Kracht helpt werknemers omgaan met agressie. Door middel van trainingen en cursussen worden werknemers getraind in het herkennen van een agressieve situatie en hoe ze moeten omgaan met agressie wanneer dit zich voordoet. Het voorkomen staat hierin centraal, maar ook hoe agressie gereduceerd kan worden komt terug in de cursus. Iedere situatie is weer anders en vraagt dus om een specifieke aanpak. Werknemers die getraind zijn, herkennen de situatie en weten hoe ze om moeten gaan met agressie.

Training omgaan met agressie

Dankzij agressietrainingen weten werknemers hoe ze met agressie moeten omgaan. Onder leiding van een gediplomeerde agressietrainer leren ze hun individuele kwaliteiten te vergroten en leren ze anders na te denken over agressie. Aan de hand van verbale en non-verbale communicatie kan een naderende agressieve situatie namelijk herkend en vervolgens voorkomen worden. De werknemers leren ook om te gaan met agressie als het zich toch voordoet en dit te reduceren. Deze agressiehantering helpt werknemers een veilige werksfeer te creëren. Tijdens onze agressiecursus wordt er ook aandacht besteed aan zelfverdediging en natuurlijk de nazorg na een situatie.

 

Omgaan met agressie voor diverse organisaties

Agressie op de werkvloer kan in allerlei organisaties voorkomen. Zowel verbale als fysieke agressie kan zich helaas voordoen in uw organisatie of bedrijf. De aard en uiting van de agressie kan echter verschillen, afhankelijk van het type bedrijf. Bureau Op Eigen Kracht biedt agressietrainingen aan voor onderwijsinstanties, overheidsinstellingen en bedrijven. Maar ook voor het omgaan met agressie in de zorg hebben we speciale trainingen. Een training is toegespitst op uw specifieke problematiek en wordt voor uw organisatie op maat gemaakt. Of het nu gaat om agressie in de winkel, agressie op school of agressie bij de gemeente, Bureau Op Eigen Kracht kan ondersteuning bieden in het omgaan met iedere vorm van agressie. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat uw personeel weerbaarder wordt gemaakt en zichzelf kan verdedigen op mentaal en fysiek gebied.

Erkende instelling in omgaan met agressie

Al ruim 25 jaar is Bureau Op Eigen Kracht werkzaam in Nederland om organisaties en bedrijven te leren hoe ze moeten omgaan met agressie. Naast de trainingen leiden we ook zelf docenten gevaarsbeheersing op. We zijn dan ook in het bezit van het keurmerk SRDG, dat de kwaliteit van docenten agressie weerbaarheid waarborgt binnen Nederland. Daarnaast worden we door de CEDEO erkend als gecertificeerde instelling voor het aanbieden van cursussen en trainingen aan bedrijven. Bovendien voldoen we aan de kwaliteitseisen van de CRKBO-registratie, waardoor we 0% btw-tarief mogen hanteren voor al onze trainingen. Bureau Op Eigen Kracht is een betrouwbare instelling als het gaat om omgaan met agressie en wij zorgen voor een duidelijk agressieprotocol voor uw bedrijf of organisatie.

Erkende instelling in omgaan met agressie

Vindt u het ook van belang dat uw personeel leert hoe ze moeten omgaan met agressie? Dan helpen wij u bij Bureau Op Eigen Kracht graag door middel van onze professionele trainingen. Voor meer informatie over alle mogelijk of vragen over onze trainingen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Dank u wel. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

bottom of page