top of page

Training huisbezoek

Training huisbezoek

Het brengen van een bezoek aan de woning van klanten is in sommige functies een onderdeel van de dagelijks taak. Soms om hulp te bieden, soms om te handhaven en soms ter controle. Medewerkers krijgen daarbij steeds meer te maken met agressieve bejegening of intimiderend gedrag. Doordat gesprekken in de woning oftewel het domein van de klant gevoerd worden zijn de risico’s groter dan een gesprek bij de organisatie van de klant. De medewerker zal bewust om moeten gaan met de eigen veiligheid. Zo wel ter preventie, tijdens het incident als in de nazorg.

Aanmelden? Neem contact op met Susanne Verhoeven 06-278 621 89 of gebruik het contact formulier >

Voor wie

De training huisbezoek is bedoeld voor werknemers en leidinggevenden, waarbij het bezoeken van de woning van klanten een onderdeel van hun functie is. Voorbeelden van functies zijn consulenten, thuisverpleegkundigen, thuishulpen, medewerkers van de reclassering, incasseerders, medewerkers gemeente, etc.

Door wie

De training huisbezoek wordt verzorgd door een ruim ervaren erkende docent(e) gevaarsbeheersing.

Inhoud programma​

 

Bureau Op Eigen Kracht ontwikkelde een trainingsprogramma specifiek gericht op het veilig verichten van een huisbezoek. De deelnemers worden bewust van de eigen valkuilen en zullen meteen praktisch aan de slag gaan. Deze training kan ook gecombineerd worden met de training omgaan met agressie.

Een training huisbezoek geeft de deelnemer antwoorden op vragen als:

  • Hoe herken ik een onveilige situatie?

  • Hoe zorg ik dat ik preventief veilig handel tijdens een huisbezoek?

  • Met welke positioneringen houd ik rekening tijdens een huisbezoek?

  • Hoe werk ik juridisch gezien verantwoord tijdens een huisbezoek?

  • Vanaf welk moment en op welke wijze schakel ik hulp in?

  • Hoe reageer ik op onvoorzienbare zaken als intimidatie, alcohol of drugsgebruik, psychische stoornissen of een extra lastige gesprekspartner?

Aanpak en werkwijze

De training huisbezoek wordt op maat gesneden voor de desbetreffende doelgroep. De behandelde stof kan bestaan uit een workshop of volledige training.
De trainingen worden gepland op een geschikte locatie, eventueel huren wij een woning ter plaatse af.

De training wordt in overleg met de deelnemers of de organiserende instantie, in de omgeving van de woon of werkplaats van de deelnemers gegeven. Ook incompany agressietrainingen zijn mogelijk. De datum wordt in overleg vastgelegd.

Aanmelden of meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Bericht verzonden!

Aanmelden
bottom of page