top of page

BOA-opleiding

Opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar

De politie heeft een algemene opsporingsbevoegdheid en een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) heeft een beperkte opsporingsbevoegdheid. Er komen steeds meer BOA’s in Nederland. Ze zijn werkzaam binnen diverse domeinen, zoals Openbare Ruimte, Milieu & Welzijn, Onderwijs, Generieke Opsporing, Openbaar Vervoer, Gezondheidszorg, Werk & Bijstand en Telecom. Voorbeelden van BOA’s zijn: Parkeercontroleurs, jachtopzieners, milieuambtenaren, conducteurs, controleurs Visserijwet 1963 en sociaal rechercheurs.

Elke buitengewoon opsporingsambtenaar moet voor de aanvraag van een akte van opsporingsbevoegdheid een rechtskennis-examen afleggen met theorievragen (50 meerkeuzevragen) over onder andere staatsinrichting, de rechtelijke macht, de politiewet, het besluit buitengewoon opsporingsambtenaar, materieel strafrecht, formeel strafrecht, etc. Daarnaast dient de kandidaat een vaardig-heidstoets, bestaande uit gespreks- en benaderingstechnieken, inclusief het uitschrijven van een combibon met goed gevolg af te leggen. Hierbij tonen ze ook aan dat hij of zij de-escalerend kan optreden.

Buitengewoon opsporingsambtenaren worden voor hun benoeming gescreend, waarbij met name naar de eventuele aanwezigheid van een strafblad gekeken wordt. De betrouwbaarheid van de betrokken persoon is één van de vereisten voor de beëdiging (artikel 2 Besluit Buitengewoon Opsporingsambtenaar BBO).

Aanmelden? Neem contact op met Leo Verhoeven 06-571 937 34 of gebruik het contactformulier >

Informatie​

Opleiding:
De basis-opleiding omvat 10 opleidingsdagen, waaronder 8 dagen rechtskennis en 2 dagen gespreks- en benaderingstechnieken en kan op locatie worden verzorgd.
Deze opleiding wordt verzorgd door een ervaren trainer met jarenlange politie-praktijkervaring, die tevens ook hulpofficier van justitie was en een onderwijsbevoegdheid heeft.

Prijzen:

Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

Inschrijven

Indien u nog meer informatie wil of een prijsopgave dan wel een offerte, neem dan zonder enige verplichting contact met ons op.

Wij helpen u graag verder.

Aanmelden of meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Bericht verzonden!

Aanmelden
bottom of page