top of page

Agressiebeleid

Wat te doen bij een conflict met agressie?

Een duidelijk agressiebeleid zorgt ervoor dat er binnen een organisatie of bedrijf goed en adequaat met agressie omgegaan kan worden. Het is dan ook van belang dat er een integraal beleid is binnen de organisatie, zodat iedereen weet hoe om te gaan met agressie en geweld. Bureau Op Eigen Kracht helpt uw organisatie of bedrijf bij het opstellen van een gedegen agressiebeleid dat ervoor zorgt dat iedereen weet hoe agressieve situaties opgepakt kunnen worden. 

 

Agressiebeleid voor effectieve aanpak geweld 

Agressie en geweld op de werkvloer kan bij veel bedrijven of organisaties voorkomen. Denk hierbij aan bewakers, taxichauffeurs, beveiligers, horecaportiers en verplegers. Zij kunnen in een situatie terechtkomen waarbij agressie heerst of geweld gebruikt wordt. Om dit soort situaties effectief aan te pakken helpen wij een duidelijk agressiebeleid op te stellen. Bureau Op Eigen Kracht heeft jarenlange ervaring op het gebied van omgaan met agressie. We brengen onze kennis graag over om ook uw organisatie of bedrijf hiermee te helpen. Of het nu gaat om verbale of fysieke agressie, door een integraal agressiebeleid op te stellen kan dit op een effectieve manier worden opgelost.

 

Eisen aan een agressiebeleid

Het is natuurlijk noodzakelijk dat het personeel binnen uw bedrijf of organisatie in een veilige omgeving aan het werk kan. Daarnaast worden er in de Arbo-wet eisen gesteld aan uw organisatie omtrent veiligheid. Door u te adviseren over het agressiebeleid zorgen we ervoor dat aan deze eisen wordt voldaan. We stellen samen met u een agressieprotocol op waarin wordt vastgelegd hoe er gehandeld moet worden als er een conflict ontstaat met agressie. We kijken hierbij naar de specifieke problemen van uw organisatie en stellen maatregelen op die passen bij uw organisatie. Met de hulp van Bureau Op Eigen Kracht bent u ervan verzekerd dat uw agressiebeleid voldoet aan alle wettelijke eisen en dat het duidelijk is voor uw personeel.

Agressiebeleid in de praktijk brengen

Een agressiebeleid moet niet alleen aan wettelijke eisen voldoen, maar ook in de praktijk worden uitgevoerd. Om uw personeel op de hoogte te brengen van het agressiebeleid is interne communicatie zeer belangrijk. Daarnaast moeten de tools worden aangereikt om dit in de praktijk te brengen. Bureau Op Eigen Kracht biedt hiervoor verschillende agressietrainingen en agressiecursussen aan waarmee we uw personeel leren hoe ze agressieve situaties kunnen herkennen en ook hoe ze met agressie om moeten gaan. Wij zijn al ruim 25 jaar een autoriteit op het gebied van agressie weerbaarheid en zijn in het bezit van het keurmerk SRDG. Hiermee waarborgen wij de kwaliteit van onze docenten, die gekwalificeerd zijn voor het geven van agressietrainingen. Daarnaast zijn we CEDEO-erkend, dat als onafhankelijke, certificerende instantie fungeert voor het aanbieden van cursussen en trainingen.

Advies over uw agressiebeleid

Bureau Op Eigen Kracht ondersteunt en adviseert over het agressiebeleid binnen uw organisatie of bedrijf. Zo zorgen we ervoor dat conflicten met agressie en geweld adequaat opgevangen kunnen worden. Wilt u meer weten over hoe we u kunnen helpen of heeft u nog vragen over het agressiebeleid? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Dank u wel. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

bottom of page