top of page

Agressieprotocol

Hoe te handelen in een agressieve situatie

Een agressieprotocol zorgt ervoor dat uw personeel weet hoe te handelen in het geval van een agressieve situatie binnen uw organisatie. Bij agressie op de werkvloer moet adequaat worden gehandeld door uw medewerkers om escalatie te voorkomen. Een agressieprotocol geeft hier sturing in en zorgt voor een veilige werkomgeving. Bureau Op Eigen Kracht ondersteunt en adviseert u graag bij het opstellen van een agressieprotocol.

 

Preventie door middel van agressieprotocol 

Klantgericht handelen, afspraken nakomen, bewust zijn van lichaamstaal en stemgebruik, het voorkomen van lange wachttijden, het zijn allerlei middelen om agressie op de werkvloer tegen te gaan. Deze agressiepreventie is belangrijk om af te stemmen in een agressieprotocol. Wat moet een medewerker doen wanneer een klant agressief gedrag of signalen vertoont van fysieke agressie? Het op tijd aangeven van grenzen en hanteren van de juiste gesprekstechnieken zijn manieren om agressie tegen te gaan. Het vooraf vastleggen van deze preventieve handelingen in een agressieprotocol sluit aan op het agressiebeleid dat wettelijk verplicht is om de veiligheid van uw werknemers te kunnen waarborgen. Bureau Op Eigen Kracht heeft jarenlange ervaring op het gebied van omgaan met agressie en kan u dan ook adviseren bij het opstellen van een agressiebeleid.

 

Agressieprotocol implementeren

Het opstellen van een agressieprotocol geeft medewerkers een houvast als het gaat om het handelen in agressieve situaties. Dit gaat gepaard met agressietraining, zodat werknemers actief leren wat ze moeten doen wanneer een klant of cliënt agressief gedrag vertoont. Dit helpt bij de daadwerkelijke implementatie van een agressieprotocol. Tijdens onze agressiecursus leren medewerkers vaardigheden die ze kunnen toepassen om agressief gedrag en geweld te voorkomen en te reduceren. Deze mentale en fysieke voorbereiding zorgt ervoor dat het agressieprotocol daadwerkelijk kan worden uitgevoerd. Dit is noodzakelijk om op een goede manier agressiehantering toe te kunnen passen. Zo worden eventueel ook eenvoudig toepasbare aanhoudings- en zelfverdedigingstechnieken aangeleerd.

Agressieprotocol op maat

Iedere organisatie is anders en heeft ook een eigen problematiek als het aankomt op agressieve situaties op de werkvloer. Bureau Op Eigen Kracht biedt dan ook een agressieprotocol op maat aan. We zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van overheidsinstellingen, zorginstanties, bedrijven en het onderwijs. De agressietrainingen kunnen ook op maat worden aangepast, we bespreken dan ook met u de wensen en situatie van uw bedrijf of organisatie. Onze professionele agressietrainers passen de training aan en zorgen ervoor dat uw personeel om weet te gaan met mogelijke situaties die toepasbaar zijn op uw organisatie.

Advies over uw agressieprotocol

Wilt u graag ondersteuning bij het opstellen van een agressieprotocol om agressieve situaties binnen uw organisatie of bedrijf te voorkomen en adequaat behandelen? Bureau Op Eigen Kracht adviseert u graag over uw agressieprotocol. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen.

Meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Dank u wel. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

bottom of page