top of page

Leo Verhoeven is een autoriteit op het gebied van weerbaarheid en het omgaan met agressie. Als officier van dienst bij de politie werkte Leo dagelijks met de organisatorische, juridische en mentale kanten van agressie. Inmiddels verzorgd hij al jaren verschillende trainingen omgaan met agressie voor doelgroepen als BOA’s, handhavers, BIT, BOT, verschillende interventieteams, toezichthouders, medewerkers sociale zaken, zorgmedewerkers, docenten, horecaportiers en kwetsbare vrouwengroepen. Hij ontwikkelde mede de A.Z. toets voor de politie Nederland, leidde IBT-docenten voor de Douane, docenten R.T.G.B. en meer dan 200 con-collega’s omgaan met agressie op.

Daarnaast heeft Leo ook in de fysieke kant van dit vakgebied zijn sporen meer dan verdiend. Met twee Europees kampioenschappen jiu-jitsu, een 6e dan in judo en een 6e dan in jiu-jitsu, doceert Leo onder andere aan het C.I.O.S te Sittard en aan de Politieacademie. Zo leidt hij toekomstige docenten op om te werken bij defensie, politie en in de sportsector. Hij ontwikkelde een unieke fysieke de-escalerende aanpak in de agressie, specifiek afgestemd op beroepsgroepen, waarbij zo weinig mogelijk fysiek contact als uitgangspunt genomen wordt. Daarbij staat proportionaliteit en subsidiairiteit hoog in het vaandel.

Gebaseerd op zijn jarenlange praktijkervaring richtte Leo ruim 20 jaar geleden bureau Op Eigen Kracht op en schreef hij het boek “Op Eigen Kracht”. Dit boek geeft vrouwen inzicht in de achtergronden van geweld in het algemeen en seksueel geweld in het bijzonder. Het boek is een leidraad voor weerbaarheid- en zelfverdedigingcursussen voor vrouwen.

Voor het C.I.O.S. Sittard ontwikkelde Leo met succes de opleiding Docent Gevaarsbeheersing. Deze erkende en populaire opleiding trekt al jaren cursisten uit binnen -en buitenland.

< Naar overzicht trainers

Meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Dank u wel. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Meer weten
bottom of page