top of page

Weerstand op school

Omgaan met agressie / weerstand op school

Uitingen van agressie of langdurige pesterijen zijn vaak de oorzaak dat de veiligheid van een school in de schijnwerpers komt te staan. Het gevoel van veiligheid bij medewerkers en leerlingen daalt en de sfeer op school wordt grimmiger. Een training op het gebied van agressie of omgaan met weerstand biedt uitkomst op deze problematiek.

Aanmelden? Neem contact op met Susanne Verhoeven 06-278 621 89 of gebruik het contact formulier >

Voor wie

De training is bedoeld voor werknemers in het onderwijs.

Door wie

Het project ‘veilige school’ wordt verzorgd door een ruim ervaren docent(e) gevaarsbeheersing  erkend in het register docent 

gevaarsbeheersing.

Onze trainers hebben zelf ook voor de klas gestaan.

Inhoud programma​

 

Het trainingsprogramma gaat in op normoverschrijdend en agressief gedrag van leerlingen en agressief gedrag van ouders speciaal gericht op situaties voorkomend op school. Er wordt ingegaan op begrippen  zoals verbale agressie en fysieke agressie, angst, onveiligheid, intimidatie en de juridische consequenties van zelfverdediging.

Het praktijk gedeelte van de training richt zich op verbale- en non-verbale presentatie, het inschatten van conflictsituaties en het aanleren van eenvoudige maar effectieve weerbaarheidstechnieken. In samenwerking met het team wordt een veiligheidsbeleid ontwikkeld, welke direct toepasbaar is op de problematiek van de betreffende school. Ook zal, indien gewenst, de samenwerking met de lokale politie versterkt worden.

Aanpak en werkwijze

De agressietrainingen worden gepland op een geschikte locatie. In samenwerking met de betreffende medewerkers wordt het trainingsprogramma, afgesteld op specifieke problemen, vastgesteld.

Aanmelden of meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Bericht verzonden!

Aanmelden
bottom of page