top of page

Almata Ossendrecht

Case: Proceduretraining

Uitdaging

Al meerdere jaren zijn wij als partner verbonden aan deze jeugdzorgplus organisatie. Samen ontwikkelde wij procedures die op basis van redelijk- en gematigdheid ervoor zorgen dat na een verstoring de orde en rust weer hersteld kan worden. Medewerkers zijn verplicht om 6 maal per jaar te trainen om deze procedures juist uit te kunnen voeren en de-escalerend op te treden.

traintrainer-almata.jpg

Oplossing

Nadat wij alle medewerkers getraind hebben in het de-escalerend op treden en fysieke weerbaarheid, zijn wij een intern train-de-trainers-traject gestart  om deze trainingen op een juiste manier vorm te geven. De interne trainers bereiden de medewerkers nu voor op het af te leggen examen. Wij nemen als veiligheidspartner de meetmomenten jaarlijks af.

Resultaat

Doordat de medewerkers regelmatig op de juiste manier oefenen is het fysiek ingrijpen gedaald. Als het fysiek ingrijpen dan toch nodig blijkt te zijn, omdat de-escalerende gesprekstechnieken niet meer helpen, zijn de medewerkers in staat om de procedures op een humane manier uit te voeren. Meldingen van letsel(schade) aan de hand van een ordeverstoring zijn hierdoor drastisch vermindert.

Meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Dank u wel. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

bottom of page