top of page

Yes we can Clinics

Case: Humane werkwijze

Uitdaging

Yes We Can Clinics is de grootste jeugdkliniek van Nederland. De medewerkers staan voor onvoorwaardelijke warmte en veiligheid. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Yes We Can Clinics wilde daarom graag investeren in een humane werkwijze op het gebied van agressiepreventie.

zorg-yeswecan.jpg

Oplossing

Vanaf dat Yes We Can Clinics een jaar open is begeleiden wij de scholingen op het gebied van agressie en weerstand. De medewerkers volgen jaarlijks met veel enthousiasme een trainingssessie. Wat elk jaar weer als inspirerend, nuttig en gezellig wordt geëvalueerd.

Resultaat

Door deze structurele aanpak zijn medewerkers gedrag eerder gaan herkennen en kunnen zij tijdig handelen om agressie te voorkomen. Als dit bij uitzondering toch niet lukt heeft Yes We Can Clinics een eenduidige aanpak aangeleerd gekregen, waarbij de rolverdeling binnen een team glashelder is.  De fellow (jongere) wordt hierdoor begeleidt, zodat hij of zij weer zo snel mogelijk rustig wordt en grip terug krijgt op de eigen emoties.

Meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Dank u wel. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

bottom of page