top of page
  • Pernille

Stagiair in de coronatijd

Allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Pernille, een 24-jarige student aan de Hogeschool Inholland Haarlem. Ik studeer Creative Business en ik zit nu in mijn derde studiejaar. Tijdens het tweede semester van dit studiejaar is het de bedoeling dat iedere student stage loopt. Dat doe ik bij Bureau Op Eigen Kracht, een training- en adviesbureau op het gebied van omgaan met agressie. "Waarom dan?", zal je misschien denken. Aangezien ik bij mijn studie niet leer omgaan met agressie of iets dergelijks. Dat niet, maar er komt meer kijken bij een bedrijf als dit. Mijn taak is om de website en de social media kanalen van Bureau Op Eigen Kracht bij te houden en te versterken. Meer over mijn werkzaamheden lees je later in deze blogpost.


Laat ik bij het begin beginnen. Allereerst ken ik Susanne Verhoeven via een gemeenschappelijke kennis. We zijn met elkaar in contact gekomen omdat Susanne een assistent nodig had. Dat leek onze gemeenschappelijke kennis een perfecte job voor mij. Er zijn telefoonnummers uitgewisseld en ik heb Susanne opgebeld. De klik was er meteen en ik was aangenomen. Echter moest ik natuurlijk wel nog een stageplek vinden. Susanne stelde meteen voor om dit te combineren. Zo gezegd, zo gedaan.


Op maandag 1 februari zou ik beginnen met de eerste stagedag, echter ben ik medio januari ziek geworden, waardoor ik drie weken opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Na heel wat onderzoek, werd er dan eindelijk duidelijk wat er mis was. Ik had HaNDL-syndroom. Dit houdt in dat je aanvallen van hoofdpijn krijgt in combinatie met uitval van bepaalde lichaamsfuncties. Door deze toestand moest ik tot eind maart herstellen. Ondertussen had ik wel eens contact met Susanne die, tot mijn grote opluchting, erg begripvol was. Des te blijer ik was dat ik niet bij een of andere grote media keten terecht was gekomen, waarbij ze voor mij 10 anderen konden inhuren. Wie weet wat er dan was gebeurd.


Daar brak dan eindelijk de "grote" dag aan. Op 5 april 2021 mocht ik beginnen aan mijn stageperiode! Ik had er super veel zin in en van tevoren met Susanne afgesproken om rustig aan en op mijn eigen tempo te beginnen. Ik deed een paar uur in de week wat werkzaamheden en merkte al snel dat het erg goed (met mij) ging. Ik kreeg echt energie van het werk. Vanaf de tweede week van april ben ik dan ook fulltime aan de slag gegaan.


Mijn werkzaamheden zijn erg divers, dat is voor mij een pluspunt. Dit maakt het werk dynamisch en het verveelt nooit. Ik werk aan de website van Bureau Op Eigen Kracht, maar ik beheer ook de social media kanalen en bedenk en creëer nieuwe content. Ik heb een trainers dag georganiseerd. Dit is, op mijn verjaardag na, het eerste "evenement" dat ik georganiseerd heb. Hiernaast ga ik mij ook bezig houden met klantcontact en het maken van de planning. Ik neem deze taken van Susanne over, zodat zij zich kan focussen op waar zij het beste in is.


Onlangs heb ik mijn eerste training bijgewoond. Dit was op 13 april bij Susanne aan de eettafel. Ondanks dat het een online training was, vond ik het erg leerzaam en uit de reactie van de deelnemers kon ik opmaken dat zij dat ook vonden. Wat ik mooi vond, was dat de trainer de training afsloot met het complimenteren van elkaar. Ik kan niet wachten om een face-to-face training bij te wonen.


Het was geen makkelijke job om een stage te vinden in deze pandemie. Daarom ben ik extra blij en dankbaar dat ik op zo een leuke en leerzame plek terechtgekomen ben. De werkzaamheden passen goed bij de eisen die mijn opleiding stelt aan een stageplek. Ik zit erg op mijn plek en het assistent zijn bevalt mij heel erg goed. Kortom, ik kon mij geen betere plek wensen dan bij Bureau Op Eigen Kracht en ik heb erg veel zin in de tijd die komen gaat.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page