top of page
  • Pernille

Train de trainers

Jaarlijks organiseren wij een trainersdag voor alle trainers van Bureau Op Eigen Kracht. Dit jaar was het mijn beurt om hier een mooie en leerzame dag van te maken. Het doel van deze dag is niet alleen leren, maar ook een stukje teambuilding. Na een bewogen jaar als dit, hebben veel trainers elkaar een lange tijd niet gezien. Voor mij was het de eerste keer dat ik iedereen ging ontmoeten.


De dag begon met een fotoshoot. Alle trainers moesten individueel op de foto en er werd een groepsfoto gemaakt. Er zijn een aantal nieuwe trainers die nog niet op de website stonden. Het was dus noodzakelijk dat er nieuwe foto's gemaakt werden om ook hen op de website te tonen. Alle trainers en hun specialiteiten zijn te vinden op de pagina "wie zijn wij".

Omdat nog niet iedereen elkaar kende, zijn we gestart met een voorstelronde. Deze vond plaats op een bijzondere manier. Er werden tweetallen gevormd en het was de bedoeling dat je jouw partner interviewde en daarna voorstelde aan de groep. Dit zorgt ervoor dat men extra goed luisterde en interesse toonde. Het was erg leerzaam om iedereen te leren kennen en te ontdekken waar een ieders specialiteit ligt.Niet alleen de trainers zijn voorgesteld. Ook werd er gevraagd om Bureau Op Eigen Kracht voor te stellen. Door alle specialisten en ervaringsdeskundigen op verschillende gebieden die er rondlopen bij Bureau Op Eigen Kracht is het een bureau door en voor de praktijk ontwikkelt. Dit betekent eigenlijk dat iedere trainer op zijn/haar eigen manier informatie overdraagt, geleerd vanuit ervaring, maar ook zeker leert van de trainingen en diens deelnemers.Tijdens de vele gesprekken en "opdrachten", zijn er vernieuwende werkvormen ontstaan. Zo kwam een van de trainers met een leuke manier om tweetallen te maken, namelijk met behulp van een aantal touwtjes. Ook is er een nieuwe energizer (een energizer is een soort "tussendoortje" wat ervoor zorgt dat je energiek en bij de les blijft) bedacht en een nieuwe positieve afsluiting verzonnen. Zowel de energizer als de positieve afsluiting hebben we uitgeprobeerd.
Het was een inventieve dag en er is veel gesproken en besproken. Mede door stellingen, die Susanne verzonnen had zijn er nieuwe inzichten bijgekomen en is er veel van elkaar geleerd. Het was een geslaagde dag. Op naar de volgende.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page