Nieuwsarchief

Masterclass RTGB 11 mei 2019

Schrijf je nu in!

 

Onze Nationale politie gaat vanaf 15 januari 2019 anders om met het melden, registreren en beoordelen van geweld. Dat gaan ze doen omdat ze meer de focus willen leggen op het leren van geweld en de daarbij horende emoties: Wat deed het met mij? Wat hebben we goed gedaan? Wat zouden we de volgende keer anders doen?

Zoals je misschien weet zijn er door de politiek vragen gesteld over wijzigingen in de Ambtsinstructie. Hierdoor loopt een deel van de stelselherziening vertraging op. Dit heeft consequenties voor wat er gemeld moet worden, maar heeft geen gevolgen voor de startdatum van 15 januari 2019.

Wat ga je merken?

Vanaf 15 januari aanstaande meld je geweld zowel mondeling als schriftelijk bij de HOvJ die dienst met je heeft. Vaak zal dat je eigen groepchef zijn, net als dat nu het geval is. Hij of zij gaat vervolgens het gesprek met je aan over je geweldsaanwending, waarin je vakmanschap en er van leren centraal staan. Hij of zij gaat ook na of het gebruikte geweld voldoet aan de wettelijke kaders. Je bent zelf verantwoordelijk voor de mondelinge en schriftelijke melding.

Let op: Ook het dreigen met geweld en het ter hand nemen van het vuurwapen (Artikel 1 lid 3 onder C Ambtinstructie) moet worden gemeld op deze manier omdat de ambtsinstructie nog niet wijzigt per 15 januari 2019.

Er zijn nog veel meer punten die besproken moeten worden. Dan gaan we doen op de masterclass van 11 mei 2019. Voor informatie daarover, zie de bijlage. Zorg dat je er op tijd bij bent, want vol is vol.

 

Bijlage masterclass RTGB 

Meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

© 1995 - 2019 Bureau Op Eigen Kracht b.v.

Algemene voorwaarden  •  e-Learning  •  Privacy  •  Disclaimer  •  Copyright

  • Facebook - Op Eigen Kracht
  • LinkedIn - Op Eigen Kracht

Bureau Op Eigen Kracht 
Hulst 71  - 5662 TD Geldrop - 040 285 26 82 - info@opeigenkracht.nl

boek-logo.png